Posjet delegacije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona Centru za ispitivanje, istraživanje i vještačenja „Ivan Vučetić“

Delegacija Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona posjetila je Centar za ispitivanje, istraživanje i vještačenja „Ivan Vučetić“, s ciljem upoznavanja s metodama rada Centra.

Dana 04. studenog 2019. godine, u službeni posjet Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, stigla je delegacija Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona u sastavu šef Odsjeka za kriminalističku tehniku Šahin Hajdarević, vještak za balistiku i mehanoskopiju Almir Ramić te stručno lice za preglede i vještačenja Amer Žilić.

Dobrodošlicu kolegama iz Tuzlanskog kantona zaželila je načelnica Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“  Andrea Ledić sa suradnicima.

Cilj posjete bilo je upoznavanje s metodama rada Centra u područjima kemijskih i toksikoloških vještačenja, balistike i mehanoskopije, vještačenja rukopisa i dokumenata te daktiloskopije i identifikacije.

Stranica