3.2.2020.

Apsolutni hit u Noći muzeja bio je Muzej policije

U sklopu manifestacije Noći muzeja u policijskom muzeju moglo se poslušati nekoliko stručnih predavanja. Ljubitelji umjetnosti slušali su predavanje o krivotvorenim umjetninama koje je održao policijski službenik Policijske uprave zagrebačke Željko Krznarić. O ulozi policije u Domovinskom ratu i o impresivnoj zbirci oružja Muzeja policije predavanje je održao policijski službenik Policijske akademije Siniša Jasić. Tko je bio Ivan Vučetić i čime se bavi Centar za kriminalistička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ govorio je policijski službenik Centra Mario Mikulić, dok je djeci i odraslima izuzimao otiske prstiju policijski službenik Zdenko Mindum.
 
Posjetitelji su izrazili veliko zadovoljstvo predavanjima i interaktivnim sadržajima. U muzeju im je omogućeno fotografiranje s policijskim reflektirajućim prslucima i kapama, fotografiranje na stolici za izradu signaletičkih fotografija i slično. Svoje impresije i zadovoljstvo viđenim i doživljenim napisali su u knjizi dojmova. 
 
Zadovoljni smo što je atraktivnost Muzeja policije prepoznata među širom populacijom svih dobnih granica.

Podsjećamo da je Muzej policije svoja vrata otvorio građanima krajem prosinca 2019. godine te da je otvoren za posjetitelje svakog radnog dana i prve subote u mjesecu od 10 do 13 sati u Svetošimunskoj cesti 80 u Zagrebu. Za grupne posjete razgledavanje se može omogućiti i van radnog vremena uz prethodni dogovor.