Edukacija u Čakovcu

U prostorijama PU međimurske, 06.05. 2019. održana je četvrta po redu edukacija namijenjena policijskim djelatnicima na liniji rada prometne policije  kao i  predstavnicima državnih odvjetništva  te sudova.

Cilj edukacije je upoznati polaznike s mogućnostima vještačenja koja se obavljaju u Centru, a koja su vezana za prometne nesreće, te ukazati na najčešće nepravilnosti koje se javljaju u radu prometne policije na terenu.
 
Tako su djelatnici PU međimurske i PU varaždinske kao i predstavnici državnog odvjetništva iz Čakovca upoznati s metodama prometnih, toksikoloških, kontaktnih i kemijsko – fizikalnih vještačenja kao i načinima pravilnog izuzimanja tragova i uzoraka te najčešćim nedostatcima i nepravilnostima koja se javljaju tijekom rada policijskih djelatnika na terenu.
 
Predavanja su održale vještakinje Centra: dr.sc. Ivana  Bačić – glavna vještakinja za požare i eksplozije i Ines Gmajnički – glavna vještakinja za toksikološka vještačenja iz Službe kemijsko – fizikalnih i toksikoloških vještačenja, Sanja Krajinović – vještakinja za prometna vještačenja Službe traseoloških vještačenja i Martina Majstorović – samostalna vještakinja za tekstilna vlakna Službe bioloških i kontaktnih vještačenja te su obuhvatila područja vještačenja boje i stakla, vještačenja alkohola i droga u krvi, vještačenja dinamike prometnih nesreća, kotača, tehničke ispravnosti vozila i žarulja s žarnom niti, kao i vještačenja tekstilnih vlakana.
 
Do sada je ovakva vrsta edukacije provedena za potrebe PU karlovačke, PU koprivničko-križevačke i PU požeško – slavonske, a na kojima su sudjelovali i policijski službenici iz PU sisačko – moslavačke i PU brodsko-posavske te predstavnici Općinskih državnih odvjetništava u Karlovcu, Koprivnici i Bjelovaru, a Centar će i dalje, nastaviti s edukativnim aktivnostima prema potrebama i zahtjevima PU.

Stranica