Edukacija vezana uz prometne nesreće PU požeško-slavonska

  • Slika \slike\2019\Služba traseoloških vještačenja\22032019 Edukacija Požega slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U prostorijama PU požeško – slavonske, 22.03.2019. održana je treća po redu edukacija namijenjena policijskim djelatnicima na liniji rada prometne policije  kao i  predstavnicima državnih odvjetništva  te sudova, a  kojoj je cilj upoznati polaznike s mogućnostima vještačenja koja se obavljaju u Centru, a koja su  vezana za prometne nesreće,  te ukazati na najčešće nepravilnosti koje se javljaju u radu prometne policije na terenu.

Tako su djelatnici  PU požeško – slavonske i PU brodsko-posavske kao i  predstavnici državnih odvjetništva i sudova iz Požege i Slavonskog Broda upoznati s metodama prometnih, toksikoloških, kontaktnih i kemijsko – fizikalnih vještačenja kao i načinima pravilnog izuzimanja tragova i uzoraka  te najčešćim nedostatcima i nepravilnostima koja se javljaju  tijekom rada policijskih djelatnika na terenu.
 
Predavanja  su održale vještakinje Centra: dr.sc. Ivana Bačić – glavna vještakinja  za požare i eksplozije i Ines Gmajnički – glavna vještakinja  za toksikološka vještačenja  iz  Službe kemijsko – fizikalnih i toksikoloških vještačenja,  Sanja Krajinović – vještakinja za prometna vještačenja Službe traseoloških vještačenja i  Martina Majstorović –  samostalna vještakinja za tekstilna vlakna Službe bioloških i kontaktnih vještačenja te su  su obuhvatila područja vještačenja boje i stakla,  vještačenja alkohola i droga u krvi , vještačenja dinamike prometnih nesreća,  kotača, tehničke ispravnosti vozila  i žarulja s žarnom niti,  kao i  vještačenja vlakana.
 
Do sada je ovakva vrsta edukacije provedena za potrebe PU koprivničko-križevačke, na kojoj su osim policijskih službenika sudjelovali i predstavnici Općinskih državnih odvjetništava u Koprivnici i Bjelovaru, te predstavnici krim. tehnike te u PU Karlovačkoj. Centar će i dalje, prema potrebama PU, nastaviti s edukacijama, pa će se tako slijedeće edukacije održati u Čakovcu te u Gospiću.

Stranica