Radni sastanak u Ravnateljstvu policije

  • Slika /slike/2019/02042019_Radni_sastanak-1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 2. travnja 2019. godine, u Ravnateljstvu policije održan je radni sastanak voditelja kriminalističke tehnike Policijskih uprava s voditeljima stručnih Službi Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.
 

U svojim izlaganjima, Glavni ravnatelj policije g. Nikola Milina, načelnica Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'' gđa Andrea Ledić i pomoćnica načelnika Uprave kriminalističke policije gđa Sonja Raguž, dali su osvrt na postignuća u radu kriminalističke tehnike, suradnju s Centrom, ulaganja u profesionalni razvoj kriminalističkih tehničara kroz programe specijalističkih edukacija, ulaganja u suvremenu forenzičku opremu i zaštitna sredstva kojima je kriminalistička tehnika opremljena te na uvođenje novih metoda i sredstava u obradi mjesta događaja i kod vještačenja materijalnih tragova.
 
U pojedinačnim izlaganjima voditelja stručnih Službi Centra dodatno je naglašena važnost posla kojeg obavljaju kriminalistički tehničari na mjestu događaja, koji izravno utječe na kvalitetu pronađenih i izuzetih materijalnih tragova, o čemu kasnije ovise rezultati vještačenja, a u konačnici i sam ishod pravosudnog postupka.
 
Konstruktivna rasprava svih sudionika o izazovima koji se pojavljuju u svakodnevnom radu, dovela je do prijedloga rješenja koja će se primjenjivati na terenu te do zajedničkih zaključaka o smjernicama za daljnja unaprjeđenja u radu i opremanju kriminalističke tehnike, čime će se dodatno podići visoka razina rada na mjestu događaja. 

Stranica