Studijski posjet turske delegacije Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“

  • Slika \slike\2019\Turska delegacija 2910.2019\1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Delegacija turske policije i žandarmerije posjetila je Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić", s ciljem edukacije i upoznavanja s metodama profiliranja droga koje Centar provodi od 2011. godine

Danas, 29. listopada 2019. godine, u službeni posjet Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, stigla je delegacija turske policije i žandarmerije predvođena zamjenikom načelnika Forenzičnog centra turske nacionalne policije Baki Ayarmanom te načelnikom Forenzičnog centra turske žandarmerije Mustafom Mercanom. Delegaciju je primila načelnica Centra Andrea Ledić sa suradnicima.

Pozdravni govor održala je državna tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Terezija Gras, koja je na samom početku poželjela dobrodošlicu turskoj delegaciji izražavajući zadovoljstvo nastavkom bilateralne suradnje između turske i hrvatske policije te želju za daljnjim razvojem međusobne suradnje na obostranu korist. Tom prilikom, državna tajnica dotaknula se i susreta dvaju ministara te posebno istaknula ulogu i značaj Republike Turske i turske policije u sveobuhvatnom djelovanju naspram migrantske krize i općenito postupanja u području migracija.

Posjet delegacije organiziran je u sklopu Twinning projekta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i Republike Turske pod nazivom „Strengthening the Capacity of Turkish Forensic Laboratories in Combating Illicit Drug Trafficking”. Svrha projekta je unaprjeđenje kapaciteta turske policije i žandarmerije u profiliranju droga.

Cilj posjeta je edukacija i upoznavanje turske delegacije s metodama profiliranja droga koje Centar „Ivan Vučetić“, provodi od 2011. godine, a studijski posjet trajat će do 31. listopada 2019. godine.
 

Stranica