Technical Assessor (Facial Image Comparison) Training

Slika /slike/2022/9/4.jpg

U periodu od 12.09.2022. do 15.09.2022. godine vještak za vještačenje papilarnih linija Službe daktiloskopije i identifikacije, CFIIV “Ivan Vučetić” Vedran Ročić sudjelovao je na treningu za obuku tehničkih procjenitelja, vezano uz primjenu norme ISO/IEC 17025 (2017) u području forenzičke usporedbe fotografije lica.

FOTO: ENFSI

Navedeni trening održan je u „Estonian Forensic Science Institute“ (EKEI) u Tallinnu – Estonia u okviru programa AFORE (Accreditation of Forensic Laboratories in Europe).
 
Planom treninga bile su obuhvaćene i realizirane teme vezane uz: opća načela kontrole kvalitete u području forenzike, strukturne zahtjeve, zahtjeve s obzirom na resurse (osobe, prostori, oprema, sustavi i usluge potrebne za upravljanje i obavljanje aktivnosti), zahtjeve za procese te zahtjeve koji se odnose na sustav upravljanja.
 
Obzirom, na velik broj sudionika i stručnjaka iz područja identifikacije osoba na osnovi obilježja lica, ostvareni su kontakti sa kolegama iz laboratorija diljem Europe te su otvorene nove mogućnosti za međulaboratorijsku suradnju.
 
Mišljenja smo da je prisustvovanje navedenom treningu bilo iznimno konstruktivno te da će se stečena znanja i vještine primijeniti za daljnji razvoj i podizanje kvalitete rada  Službe daktiloskopije i identifikacije - područje identifikacije osoba na osnovi  prikaza crta lica.

Stranica