Edukacija vještaka Centra iz područja forenzične antropologije

  • Slika slike/2021/Edukacija iz područja antropologije//IMG_20210119_102214-001.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Stručnjaci Instituta za antropologiju u Zagrebu, dr. sc.  Mario Novak i dr. sc. Ivor Janković, 18. i 19. siječnja 2021. godine održali su vještacima Službe za daktiloskopiju i identifikaciju edukaciju iz područja antropologije.

Tijekom edukacije, osobit je naglasak stavljen na forenzičnu antropologiju, poglavito identifikaciju osoba, utvrđivanje spola, utvrđivanje starosti u trenutku smrti, kao i patološke promjene bitne za identifikaciju osobe.
 
Posebna je pozornost pridana i proučavanju kostiju lubanje, što je od prioritetne važnosti za dodatno poboljšanje učinkovitosti novouvedene metode Biometrijske identifikacija lica koja se provodi u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.

Uspješno ostvarena suradnja s Institutom za antropologiju u Zagrebu kroz edukaciju vještaka Centra, od iznimna je značaja u pogledu stjecanja novih stručnih znanja i kompetencija, a koje su vještacima iz područja biometrijske identifikacije osoba potrebne pri identifikacije osoba na osnovu individualnosti prikaza glave i lica, odnosno biometrijskih značajki osobe.

Stranica