Nastavak hrvatskog doprinosa tečaju CEPOL-a na temu suzbijanja kriminaliteta krivotvorenja osobnih isprava

Slika /slike/2021/9/CEPOL onsite 23-2021.jpg

Andrijana Filko, policijska službenica, ujedno i vještakinja Centra za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić”  sudjelovala je kao trener na tečaju CEPOL-a (Agencije Europske unije za osposobljavanje u području izvršavanja zakonodavstva) naslova “Krivotvorene osobne isprave – generator kriminaliteta”.

Tečaj CEPOL-a se održavao u sjedištu CEPOL-a u Budimpešti, u vremenu od 21. do 24. rujna 2021.g., s ciljem upoznavanja sudionika s aktualnim tehnikama i trendovima krivotvorenja, novim tehnologijama za  otkrivanje krivotvorina, kao i radi zajedničkog postupanja kroz radionice i simulacije.

Ponovno je i ove godine organizacija te moderiranje radionica bilo povjereno Andrijani Filko, kao rezultat njenog dosadašnjeg četverogodišnjeg doprinosa na području obuke za otkrivanje krivotvorenih isprava, a koje područje je od strane institucija EU prepoznato kao visoki rizik.

Pored hrvatskih trenera, na tečaju su još predavali treneri iz Francuske, Norveške, Rumunjske, Europola i Frontexa. 38 polaznika tečaja iz država članica Europske unije i trećih zemalja bili su službenici policije, forenzičari i državni odvjetnici raspoređeni na poslovima suzbijanja spomenutog vida kriminaliteta.
 

Stranica