Posjeta Županijskog stručnog vijeća iz kemije za osnovne škole Grada Zagreba

  • Slika \slike\2024\9\Edukacija\1.jpg
  • Slika

Dana 29.08.2024. godine u sklopu programa edukacije za učitelje Službu za kemijsko-fizikalna i toksikološka vještačenja CFIIV-a „Ivan Vučetić“ posjetili su učitelji kemije i biologije Županijskog stručnog vijeća iz kemije.

FOTO: CFIIV "Ivan Vučetić"

Posjet su organizirale voditeljica Županijskog stručnog vijeća iz kemije za osnovne škole Grada Zagreba, istok - jug, prof. savjetnik Ankica Kolar te prof. Snježana Zdilar i prof. savjetnik Irena Radojčić.  

Rad Službe kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja prezentirao im je samostalni vještak za toksikološka vještačenja dr.sc. Hrvoje Sarajlija informirajući ih o vrstama i pojavnostima droga i psihotropnih tvari i o analitičkim metodama kojima se  provode toksikološke vještačenja. Nakon prezentacije učitelji su posjetili nekoliko laboratorija u kojima se provode vještačenja te ih je glavni vještak za požare i eksplozije dipl. ing. Mladen Rutalj  kratko upoznao s vještačenjima iz područja kemijsko-fizikalnih vještačenja, a glavna vještakinja za kontrolu kvalitete i akreditaciju dipl. ing. Jelena Kozar Filić prezentirala im je područje rada Službe bioloških i kontaktnih vještačenja.  

Učitelji su pokazali veliki interes i zadovoljstvo posjetom kroz brojna postavljena zanimljiva pitanja iz predstavljenih područja, s posebnim naglaskom na prevenciju zlouporabe droga edukacijom djece osnovnoškolske dobi.

Stranica