Sudjelovanje Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ na 9. Sajmu sigurnosti i prevencije

  • Slika \slike\2024\10\Čakovec\4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

4.listopada 2024. godine Policijska uprava međimurska je pod motom „jer SIGURNOST je bitna“ obilježila Dan policije i održala 9. Sajam sigurnosti i prevencije u suradnji s Vijećima za prevenciju Grada Čakovca i Međimurske županije te potporu Službe za prevenciju Ravnateljstva policije.

FOTO: CFIIV "Ivan Vučetić"

9. Sajam sigurnosti i prevencije u Čakovcu organiziran je u svrhu suzbijanja svih nedopuštenih radnji i ponašanja te su na njemu uz djelatnike Policijske uprave međimurske sudjelovali i predstavnici slovenske i mađarske policije te Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave koprivničko-križevačke, ali i drugi izlagači među kojima i Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.

Sajam su posjetile skupine djece vrtićke dobi te učenici osnovnih i srednjih škola, kao i brojni zainteresirani građani. Svim posjetiteljima djelatnici Centra „Ivan Vučetić“ su u sklopu preventivne radionice „Čarobnjaci u akciji - mali forenzičari“ demonstrirali različite forenzične metode kojima se koriste u svakodnevnom radu. Prezentirane forenzične metode obuhvatile su područja bioloških, daktiloskopskih, kemijsko-fizikalnih i toksikoloških te traseoloških vještačenja.

Djelatnici Centra su za sudjelovanje na 9. Sajmu sigurnosti i prevencije primili zahvalnicu od voditelja Službe za javni red i sigurnost Nenada Plevnjaka. Uz zahvalnicu, skupina djece vrtićke dobi „Mravići“ dječjeg vrtića Dječja mašta iz Čakovca uručila je djelatnicima uradak s dječjim radovima na čemu im se od srca zahvaljujemo.
 

Stranica