Implementation of New ISO 17025:2017 and Risk Assessment

Slika /slike/2021/AFORE/2.jpg

Djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ prisustvovali su 21.01.2021. godine jednodnevnoj on-line edukaciji pod nazivom „Implementation of New ISO 17025:2017  and Risk Assessment“

Edukacija je organizirana u sklopu EU projekta AFORE („Accrediation of Forensic Laboratories in Europe”), koji ima pet radnih grupa. Ovo je bila prva od niza edukacija koje se planiraju provesti od strane radne grupe 3: Training Forensic Personnel in Accreditation Matters. Edukaciji je sudjelovalo stotinjak stručnjaka iz cijele Europe.
 
Cilj edukacije je bilo upoznavanje forenzičnih stručnjaka sa načinima implementacije procjena rizika u svakodnevnom laboratorijskom radu, sukladno preporukama nove norme 17025 te razmjena iskustava.
Predavanja su održali Hans Sjøblom iz tvrtke SAAB, Maarten Aarts, iz Europske akreditacijske agencije, Sanya Sreekumar, Metropoliten Police UK te Jeroen Rademaker, NFI.
 
Nakon uvodnih predavanja održana je rasprava na kojoj su aktivno sudjelovali i predavači i sudionici. Zaključujemo da je održana radionica bila izrazito korisna te da će se iskustva stečena na istoj moći koristiti u svakodnevnom radu cijelog Centra.
 

Stranica